Nieuwe stekkies in verhuur op 11 maart en 18 maart aanstaande. Zie woningadvertenties op Woonservice Regionaal.

December 2023

Als buurtverbinder wonen op STEK

In STEK woon je duurzaam mét je buren. Maar een gemeenschap ontstaat niet zomaar. Van alle erfgenoten is een actieve bijdrage nodig. Want je mag met elkaar het erfhart verder invullen. In STEK zijn er ook drie gemeenschappelijke openbare groenruimtes die niet bij een erf horen. En dan is er ook nog het buurthart. Om de inrichting van deze plekken van de grond te krijgen en te laten floreren zoeken we buurtverbinders. Voor ieder erf één.  

Wat is een buurtverbinder?

Het woord zegt het al: je verbindt bewoners van STEK met elkaar. Je zet hiervoor je talenten vrijwillig in voor minimaal twee dagdelen per week. Met de andere buurtverbinders draag je actief bij aan een hechte gemeenschap binnen STEK.

Hoe aanmelden?

Wil je als buurtverbinder in STEK komen wonen? Meld je dan aan bij Butterfly Effect. Je doorloopt dan een selectieproces om te zien of je bij STEK past. Als dat zo is, dan krijg je via directe bemiddeling een woning toegewezen in STEK. Voor ieder erf hebben we één woning te vergeven. Voor de eerste twee erven van fase 2 zijn dit de woningen:

  • Bleekveld 44: woningtype Korenbloem
  • Bleekveld 14: woningtype Hoefblad

Omdat we direct bemiddelen, adverteren we deze woningen niet op Woonservice Regionaal. Maar om in aanmerking te komen, moet je wel ingeschreven staan bij Woonservice Regionaal.

Informatiebijeenkomst Butterfly Effect

Op 9 januari 2024 houdt Butterfly Effect een informatiebijeenkomst. Meer informatie en hoe aan te melden lees je op de website van Butterfly Effect. Deze organisatie heeft expertise in het bouwen van gemeenschappen. En is ingehuurd door Zayaz en JOOST voor de werving en selectie van de buurtverbinders. Butterfly Effect zorgt ook voor een coach waarmee je samen jouw talenten verder ontwikkelt. Prima deal toch?!