Nieuwe stekkies in verhuur op 11 maart en 18 maart aanstaande. Zie woningadvertenties op Woonservice Regionaal.

April 2024

Blije gezichten op de kijkdag

Is het wat of niet? Dat was de vraag waarmee vele kandidaten zaterdag 13 april naar de kijkdag van STEK kwamen. “En of het wat is”, is de mening van velen. “Ik hoop al zolang dat ik op STEK kan komen wonen. Zo leuk opgezet met elkaar aan een erf tussen veel groen. Nu ik de woning heb gezien, ben ik helemaal overtuigd.” Blije en hoopvolle gezichten.

Tekst gaat door onder de foto

Ruimte voor wassen en spullen

Een enkeling twijfelde toch nog over de grootte van de woning. “We hebben zoveel spullen, ik weet niet of het allemaal wel erin kan. ”Gelukkig heeft iedere woning een eigen berging van 6 m2. Deze berging zit niet aan de woning vast, maar zit in een apart bergingsblok. Ook vroeg menigeen zich af waar ze de wasmachine kunnen plaatsen. Dat kan in ‘de machinekamer’. Dat is de ruimte waar ook de warmtepomp en WTW-installatie hangt. Onder de WTW-installatie is ruimte om een wasmachine te plaatsen. Hier zit een stopcontact, kraan en waterafvoer.

Spelende kinderen

“En komt er speelgelegenheid voor kinderen?” Ook die vraag stelde men regelmatig. Tja, dat is aan iedereen die in STEK komt wonen of je hiervoor samen iets wilt aanleggen. Kinderen vinden het vaak al fantastisch als ze vrij en veilig op en rondom het erfhart kunnen spelen. En grenzend aan STEK ligt een hele mooi speeltuin.

Tekst gaat door onder de foto

Honden op eigen terras

Waar we ook vragen over kregen is de omheining van het terras met het oog op huisdieren. Iedere woning heeft een eigen privé terras. Hier mag je een omheining omheen zetten van maximaal 1,20 meter hoog om zo toch wat meer privacy te voelen. Bloembakken met planten, heesters of een hekje dat je met groen laat begroeien. Dat is allemaal toegestaan. Handig als je honden hebt die je graag buiten wilt laten op je eigen terras.

Zin in!

De meeste kandidaten vertelden dat ze er vooral zin in hebben om samen aan een erf te wonen. Nieuwe contacten op doen, elkaar leren kennen, samen dingen doen. Dat spreekt de meeste kandidaten aan. Gelukkig! Want als je op STEK woont mag je je handen uit de mouwen steken. Wij leggen de basis voor het erfhart, de siertuinen en de groene ruimtes. De verdere invulling is aan alle STEK’ers.

Tekst gaat verder onder de foto

Nieuwe ronde, nieuwe kansen in fase 3

Heb je voor fase 2 net misgegrepen? Dan komen er nieuwe kansen bij fase 3. We hopen dat we de verhuur hiervoor begin 2025 kunnen opstarten. Dit is afhankelijk van wanneer Enexis de nutsvoorzieningen aanlegt. We houden je op de hoogte. Hou hiervoor de nieuwsbrieven in de gaten.