Nieuwe stekkies in verhuur op 11 maart en 18 maart aanstaande. Zie woningadvertenties op Woonservice Regionaal.

February 2024

Veelgestelde vragen kijkdag 27 januari

Een stralende dag met stralende mensen. Dat was de kijkdag van 27 januari in één zin samengevat. Blije gezichten van kandidaten die hun nieuwe stekkie bezichtigden (erven G en H). Sommigen wisten zeker dat STEK hun plek wordt. Anderen hoopten heel erg dat andere kandidaten er alsnog van afzien, zodat zij een kans maken. Al met al spannend voor iedereen.  


Van ieder woningtype was een woning van binnen te bekijken. Over de grootte van de compacte woningen reageerden toekomstige erfgenoten blij verrast: “De woningen zijn best ruim, dat valt niet tegen.” Ook keken ze met een praktische blik. Zo kregen we diverse vragen over de woning en over het wonen en leven op STEK. Hieronder een greep uit de vragen.

Mag ik iets aan de wand bevestigen?

Ja dit mag, maar voor het ophangen van spullen aan de muur of plafond gelden wel speciale regels. STEK woningen zijn houtskeletbouwwoningen (HSB). De wanden en plafonds bestaan uit houten elementen waarin zich leidingen bevinden. De wanden en plafonds zijn afgewerkt met een Fermacell gipsvezelplaat van 12,5 mm dik. In de vloeren zijn vloerverwarmingsslangen verwerkt.

Wil je iets aan de wanden hangen? Voor lichte voorwerpen kun je zelfklevende strips gebruiken. Deze zijn na gebruik makkelijk weer te verwijderen. Voor overige voorwerpen kun je het beste een schilderij-plafondlijst gebruiken om iets op te hangen.

Liever niet boren of schroeven in de wanden en plafonds. Is dit toch nodig? Gebruik dan alleen materiaal dat geschikt is voor de gipsvezelplaten (holle wandpluggen). En gebruik altijd een leidingdetector zodat je geen leiding raakt. Als je de leidingen raakt dan heb je een groot probleem. In de vloeren mag helemaal niet geboord worden. Bij de oplevering van de woning krijg je meer uitleg hierover mee.

Mag de tuin met een hekje worden afgesloten voor de hond?

Als erfgenoot van STEK heb je geen eigen tuin. Je hebt wel een privé terras. Op dit terras mag je een omheining plaatsen van maximaal 1,20 meter. Het is aan jou als hondeigenaar dat je hond ook binnen deze omheining blijft.

Komen er speeltuinen voor kinderen? Wie betaalt dit?

Het is aan de bewoners van STEK of er wel of geen speeltuinen komen. Ieder erfhart mogen de erfgenoten zelf invullen. Je zou hier iets voor de kinderen kunnen creëren. En ook de invulling van de vier gemeenschappelijke buitenruimtes is aan de bewoners. Genoeg ruimte om hier vindingrijk en duurzaam als bewoners mee om te gaan. De medewerkers van Zayaz of JOOST en de Groenverbinders kunnen hierin meedenken. De kosten zijn voor de erfgenoten. Mocht er financiering nodig zijn dan kunnen verhuurders Zayaz ofJOOST helpen om deze rond te krijgen.  

En goed om te weten: vlak naast STEK is al een grote wijkspeeltuin. Deze is super dichtbij voor kinderen vanaf 6 jaar.

Komen er laadpalen voor elektrische auto's?

Ja, er komen zo’n 12 laadpalen voor elektrische auto’s in heel STEK. Op iedere parkeerplaats bij de erven komen er. Iedere laadpaal heeft 2 aansluitingen.

Kan er een wasmachine en droger geplaatst worden in de technische ruimte? Want er is maar 1 stopcontact.

Je kunt beide apparaten in deze ruimte plaatsen. Je kunt ze aansluiten op 1 stopcontact via een speciale wasmachine/drogerschakelaar. Maar beide apparaten gebruiken veel stroom. Je kunt ze daarom beiden niet tegelijkertijd laten draaien. Want hier is je stroomvoorziening niet op ingericht. De stop in de meterkast klapt er dan uit. Het is duurzamer om je was zoveel mogelijk buiten op een wasrek te drogen. Als je je was binnen droogt, laat dan wel je ventilatie een tandje hoger draaien. Anders krijg je teveel vocht in je woning.