Nieuwe stekkies in verhuur op 11 maart en 18 maart aanstaande. Zie woningadvertenties op Woonservice Regionaal.

November 2023

Vanaf 5 januari 2024 adverteren we 24 woningen fase 2

Steeds meer mensen vragen:“ Wanneer komen er weer nieuwe stekkies in de verhuur?” Zeker nu de eerste woningen van fase 2 op hun plek staan in STEK.

Voor al die mensen hebben we goed nieuws. Van 5 januari t/m 11 januari 2024 adverteren we 24 woningen op Woonservice Regionaal. Iedere woning is uniek door zijn ligging. Ook zijn er verschillende indelingen en groottes. In totaal kun je op WoonService op maximaal 10 woningen tegelijkertijd reageren. Bereid je vooraf goed voor zodat je weet welke woning(en) passen bij jouw huishouden. Bekijk hiervoor de verhuurbrochure. Hierin vind je een overzichtskaart van fase 2 waarin alle woningtypes zijn aangegeven. Ook staat ieder woningtype afgebeeld met woningplattegrond. Lees de brochure goed door voordat je op het woningaanbod gaat reageren. En doe vooraf ook even de STEK test om te zien of STEK bij jou past.  

Op de plattegrond hieronder zie je de ligging van iedere woning. Wist je bijvoorbeeld dat de ligging vande woning een rol speelt in hoeveel aanspraak of privacy je hebt? Stedenbouwkundige Tom van Tuijn legt het je uit in deze vlog.

Wat je verder moet weten:

  • We starten met de woningen van erven G en H (zie plattegrond);
  • De andere vier erven volgen in maart. Meld je aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven;
  • We bieden zowel woningen in het aanbodmodel als het lotingsmodel aan;
  • We geven in iedere advertentie aan welke eisen er gelden voor de woning zoals inkomen en huishoudtype;
  • Alle woningen hebben een sociale huurprijs. De meeste woningen liggen tussen € 625,-en € 765,- per maand;
  • Er zijn woningen voor mensen met zowel een laag als een middeninkomen;
  • Van de 28 woningen in erven G en H, zijn drie woningen speciaal bestemd voor mensen van 55 jaar of ouder. Twee woningen bieden we aan voor jongeren tot 23 jaar. Val je in deze categorieën? Dan kun je via de woningadvertenties op Woonservice reageren op de woningen;
  • Ook wijzen we twee woningen rechtstreeks toe aan kandidaten met urgentie.
  • En twee stekkies gaan naar kandidaat buurtverbinders. Voor buurtverbinders geldt een aparte selectieprocedure via Butterfly Effect.
 

Tip: Ben je nog niet ingeschreven bij Woonservice Regionaal? Doe dit dan zo snel mogelijk. Anders kun je niet reageren op een woning op STEK. En upload meteen je inkomensverklaring 2022 in je account.  

De STEK reis

De toewijzingsprocedure van STEK – de STEK reis – is anders dan normaal. Met de STEK reis ontdekken we samen of STEK écht bij jou past. Deze reis start met reageren op de woningadvertenties op WoonService. Van iedere woningadvertentie nodigen we de eerste drie kandidaten uit voor het vervolg van de STEK reis. Hoe deze reis eruit ziet? Op onderstaande afbeelding zie je alle stappen.

Op de website staan diverse vlogs waarin je de STEK reis van fase 1 kunt zien. Ook vind je er video's waarin enkele huidige bewoners van STEK vertellen hoe het ze bevalt.